Esteettömiä elämyksiä- Kuinka vietit talvilomasi osa 4

Viikon hiihtolomalla ehtii muutakin kuin hiihtämään. Tässä hiukan matkailumainosta - valitettavasti kaikki rahaliikenne näiden mainostettujen paikkojen kohdalla on ollut poispäin meidän tililtä. Mutta iloitsemme, että nämä paikat ovat olemassa ja toivomme, että ne ovat jatkossakin meitä ilahduttamassa.

Pallaksen rinteet ovat ainutlaatuiset. Varsinkin ykkösrinne on hyvä paikka kerrata ja ylläpitää laskettelutaitoja. Maisemat ovat upeat.

IMG_20230302_135430jpg

DSC03260jpg

Islanninhevosilla pääsee mukavasti metsään. Olemme käyneet parilla tallilla ratsastamassa: Ylläksen Vaellushevoset ja Lapin Saaga. Kummallakin tallilla liikuntavammaiseen ratsastajaan on suhtauduttu oikein hyvin. Niillä ei kuitenkaan ole tasoa, jolta pääsisi hevosen selkään helposti pyörätuolista eikä esim inva-wc:tä (meidän tietääksemme). Issikat ovat kuitenkin sen verran pieniä, että satulaan nouseminen/nostaminen meiltä onnistuu. Henkilökunta on auttanut tarpeen mukaan. Tunnin tai kahden mittaisilla ratsastuksilla hevoset kulkevat rauhallisesti jonossa lumeen muodostunutta polkua pitkin. Retken vaativuus vaihtelee osallistujien taitojen mukaan.
 
IMG_20230303_105914jpg


IMG_20230303_120223jpg
Soile ja Irmeli @lapinsaaga

IMG_20230302_155544-1jpg
Yleensä Muoniossa käydessämme poikkeamme Swiss Cafèssa herkuttelemassa. Sinne on tehty luiska, mutta aina sitä ei ole putsattu lumesta. Sisällä on ahtaat loossit, mutta siellä on varattuna pöytä myös pyörätuolin käyttäjille. Kahvia juodessa voi ihailla kuinka ikkunan takana syntyy upeita suklaaherkkuja.

IMG_20210113_131045jpg

Revontulia on tänä vuonna näkynyt hyvin Etelä-Suomessakin, mutta Lapin luonnon keskellä ne tuntuvat vielä ihmeellisemmiltä, kun ei ole ylimääräistä valosaastetta ympärillä.

revontulia katsellessajpg

Hiihtolomien aikaan hiihtokeskuksista löytyy monenlaista tapahtumaa. Levillä Marian kappelissa - aivan Levi-keskuksen vieressä - oli tällä kertaa tarjolla paikallisen laulajan Sailan konsertti. Se olikin hyvää vastapainoa aiemmin Cinema Levi Summitissa katsomallemme Lapin maisemiin sijoittuvalle Sisu-elokuvalle.

IMG_20230303_192603jpgpng

Talviloma-blogistamme on tulossa vielä yksi osa, jossa kerromme vielä yhdestä hiihtoretkestä, joka sopii erinomaisesti myös aloitteleville kelkkahiihtäjille.